2012

Bonderøven Frank Erichsen var på besøg

på Thyme Planteskole d. 26 april



300 tilmeldte kom til arrangementet, som startede med mulighed for en tur i den smukke planteskole fyldt med dugfriske planter og hos de inviterede udstillere Peters grønt, Hammershus Bageri og Stevns Bryghus, som gav smagsprøver på deres medbragte varer.
Derefter fortalte Carsten Schrøder om, hvordan man kan indrette sin køkkenhave med højbede og måske blande grøntsager og blomster, uden den strenge opdeling af nyttehave og prydhave, men mulighed for at have grøntsager selv i en lille have.
Så kom Frank Erichsen på og vi oplevede en levende og engageret Frank Erichsen fortælle om sine oplevelser under læretiden i Norge. Han viste øksehugningsmetoder, som er udviklet under forskellige forhold og fortalte om sin passion for gamle redskaber og historien bag dem.
I pausen blev der skrevet autografer og signeret bøger ligesom man kunne købe kaffe og kage og måske kigge i den lille goodiebag med frø og kartofler, som alle fik udleveret.
Anden halvdel handlede om selvforsyning og det anderledes liv som Frank Erichsen er eksponent for. Han fortalte om glæden ved det simple, men meget arbejdsomme liv på landet og drømmen om selvforsyning med økologi, dyrehold og oste fremstilling. Hvordan man ud af pulpen efter ciderbrygning kan dyrke tusindvis af æbletræer, som kan bruges til grundstammer og podes med forædlede sorter eller bruges til udplantning i læhegn og overalt til glæde for fugle og indgå i det store kredsløb.
Fascinationen for fordybelse giver nogle tidsmæssige perspektiver, som kan være svære at leve med når man også vil så mange ting fra bunden af. Når Frank skal bygge et ny stuehus på gården og man er mindst 7 år om at fremstille mørtelen, så kan det være svært, at skulle fortælle det til konen og de to småbørn som også har deres liv på gården.
Spørgsmål fra de engagerede tilskuere sluttede en dejlig aften, som gav et dejligt boost til glæden ved selv at dyrke sine egne frugter og grøntsager.
 
 

 
 

 Husk at holde øje med kommende arrangementer,
vi er så småt i gang med at planlægge det næste.

Hold øje med vores hjemmeside og tilmeld dig
evt. vores  kundeklub så er du blandt
de første der kan tilmelde sig.
 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld